‘Sommige van onze gasten komen hier al 55 jaar. Hoe leuk is dat!’

Bart en Kirsten

Het had maar een haar gescheeld, of Bart en Kirsten van De Helfterkamp waren ergens anders eigenaren geweest van een campingbedrijf. In Noorwegen, om precies te zijn. ,,Daar wilden we jaren geleden heel graag naartoe”, zegt Bart. ,,We hadden al verschillende plekken bekeken, Noorse cursussen gevolgd, we waren er helemaal klaar voor. En toen werden we zwanger…”

Het Noorse avontuur werd geparkeerd, maar Bart en Kirsten parkeerden niet het idee om een eigen camping te runnen. ,,Via ons netwerk kwamen we bij De Helfterkamp uit”, zegt Kirsten. ,,En toen we hier een keertje gingen kijken, waren we meteen verliefd.”

Intussen zijn we jaren verder. Bart en Kirsten hebben De Helfterkamp helemaal naar hun hand gezet en genieten elke dag van hun werk. ,,De diversiteit is zo leuk”, vertelt Bart, ,,er is nog geen dag hetzelfde geweest.”

Rustzoekers, dat is de belangrijkste groep die op hun bedrijf logeert. En dat zijn Bart en Kirsten eigenlijk zelf ook wel. ,,We hebben vooral gasten met kleine kinderen en gasten van wie de kinderen al de deur uit zijn. Tieners zijn er niet veel. ,,En als ze er zijn”, zegt Bart, ,,gedragen ze zich keurig. Sommige gasten komen hier al 55 jaar, net zo lang als het bedrijf bestaat. Sommige zijn al in de 90, dat is toch mooi?”

Dat ze goed bezig zijn, bewijst het feit dat ze drie keer de beste waren in een ANWB-verkiezing. ,,Daar hebben we toen maar niet meer aan meegedaan”, lacht Bart, ,,dan hebben anderen ook een kans.”

,,Nou ja!”, wijst Kirsten haar man goedmoedig terecht, ,,dat zég je toch niet?”

We zouden niet weten waarom niet…