‘Toen Margreet 60 werd, kreeg ze een feestontbijt. Zo lief’

Peter en Margreet

Lekker onderuit in de campingstoel, twee honden aan de voeten en een kopje koffie in de avondzon. Voor Peter en Margreet kan het leven nauwelijks relaxter worden. Peter werkt bij een recyclingbedrijf en Margreet in de zorg. Allebei hebben ze een druk bestaan, maar toch ook de nodige uurtjes om er tussenuit te gaan. ,,En dan zijn we op Midden Drenthe”, trapt Peter af. ,,Van juni tot en met augustus proberen we alle vrije momenten onze spulletjes te pakken. Margreet heeft wel eens weekenddiensten en dan kan ze daarna anderhalve week vrij nemen. Nou, waar kan je dan beter zijn dan hier?”

Zoals de twee er bij zitten, moet je het antwoord schuldig blijven. Ze hebben het zalig. De honden zorgen dat ze in beweging blijven, vaak pakken Peter en Margreet de fiets. ,,Gewoon heerlijk de accu opladen van het werk.”

En de faciliteiten? Niks te klagen, klinkt het. ,,Marieanne en Hilmer zijn hartstikke aardige eigenaren”, zegt Peter. ,,Als er ook maar iets is, dan komen ze direct om het op te lossen. Laats deed de televisie het even niet. Stond Hilmer twee minuten later op de stoep. En toen Margreet 60 werd, hebben ze een geweldig feestontbijt voor ons gemaakt. Zo lief.”

,,En vergeet je niet te zeggen hoe prachtig de omgeving is”, zegt Margreet. ,,Je zit hier vlakbij de heidevelden en die zijn echt ongelofelijk mooi dit jaar.”