‘Toen we hier voor het eerst kwamen kijken, wisten we dat we nooit meer weg zouden gaan’

Fred en Demi

Fred en Demi zijn voor het vijftiende jaar op De Helfterkamp. Ze begonnen met een naseizoen, maar hadden het zo heerlijk dat ze nu van maart tot en met oktober present zijn. ,,We hebben hiervoor natuurlijk op meerdere campings gestaan”, zegt Fred, ,,maar iemand wees ons hier op, we gingen kijken en we gaan nooit meer weg. De Kroondomeinen zijn in de buurt, je kan naar leuke dorpjes fietsen, lekker eten bij Tante Sjaan in Vierhouten, allemaal leuk. En de Helfterkamp als camping is echt fantastisch.”

Na enige doorvragen wordt duidelijk dat de twee wel meer zaken ‘voor altijd’ doen. Hun eigen relatie, bijvoorbeeld. Demi: ,,We zijn al 46 jaar samen en 42 jaar getrouwd. Dat is wel een relatie met diepgang, ja. Maar niet met dieptepunten. We horen bij elkaar, hebben het hartstikke goed en gaan nooit meer uit elkaar.”

We zijn zo nieuwsgierig om te vragen naar die eerste ontmoeting, ergens in 1977. ,,Nou, dat zit zo”, begint Demi al te lachen. ,,Ik was op dansles en toen kwam er op een keer iemand binnen met mooie blonde krullen en een groen fluwelen pak aan. Dat was Fred. Na twintig lessen wisten we dat we voor elkaar geboren waren.”

Fred beaamt alles glimlachend. Hij blijkt in vroeger jaren kok te zijn geweest en neemt dat deel van het huwelijkse werk graag voor zijn rekening. Ook op de camping. ,,Hij is de bbq-master van het veldje”, zegt Demi. ,,Jammer dat je zo vroeg bent, anders had je mee kunnen eten…”