Van Spanje naar het Groene Bos

Nico en Margot

Ooit wilden ze een huisje kopen in Spanje. Maar toen Margot tegen haar Nico zei wat ze daar bij voelde, werd het toch maar Papendrecht en de caravan op het Groene Bos. ,,Margot zei: ‘Dan hebben we een huisje op een berg in Spanje en ga jij dood. Dan zit ik daar, en dan?’ Nou, toen hebben we de plannen maar een beetje aangepast.”

Nico kan er nog steeds wel om lachen. De voormalig ondernemer verkocht zijn bedrijf en klopte samen met Margot bij het Groene Bos aan. ,,Er was een wachtlijst, maar die tijd hebben we genomen. We hebben nu een heerlijke plek aan de zijkant van de camping. Als het seizoen over is, rollen we de vloerbedekking op, trekken de tent eraf en weg zijn we. De vlonder die we hebben is ook fijn. Je hebt nooit natte voeten in de caravan.”

Wat meteen opvalt bij aankomst zijn de twee beelden van katten die er rondhangen. Het zijn Birmezen en ze dragen een gps-zender op hun rug. ,,Ze slapen weliswaar de hele dag”, zegt Nico, ,,maar tegen tien uur ’s avonds komen ze allebei tegelijk in een heel andere modus. Dan is het wel handig om te kunnen zien waar ze uithangen.”

,,Iedereen wil ze altijd even aanhalen”, zegt Margot. ,,Dat vinden ze prima. En als ze er genoeg van hebben, lopen ze gewoon weg.”

,,Weet je wat ik iedereen kan aanraden die hier komt kamperen”, zegt Nico. ,,Een rondje meelopen met de boswachter door het bos hiernaast. Je staat er van versteld hoeveel eetbare plantjes er in zo’n bos staan. En hoeveel verschillende soorten dieren er rondlopen. Ook de rest van de omgeving is geweldig. We vervelen ons hier nooit.”