‘Veel van onze ouders moeten elke dag vechten om dingen voor elkaar te krijgen’

Auke en Annemarie

Auke en Annemarie – de eigenaren van camping De Ruimte – hebben de laatste drie jaar meer complimentjes gekregen dan in hun hele werkzame leven daarvoor. Kennelijk wordt hard werken in het onderwijs en het welzijnswerk veel eerder normaal gevonden dan op een campingbedrijf. De mix van reguliere gasten en ouders met kinderen met een beperking zorgt voor een speciale sfeer, vertelt Annemarie.

Gasten die een kind met een beperking hebben vinden het fijn dat hun kind op onze camping niet de uitzondering is maar één van de velen. Een rolstoel valt hier niet op, kinderen worden niet nagestaard. Broertjes en zusjes steeds te vertellen wat hun broer of zus heeft. Ouders wisselen tips uit over de zorg en steunen elkaar. Hier lopen ervaren mantelzorgers rond! Vergeet niet dat deze mensen altijd moeten vechten als ze iets voor hun kind gedaan moeten krijgen. Gasten die geen kinderen hebben met een beperking en bij ons kamperen vinden de inclusie heel fijn. Ze willen hun kinderen meegeven dat iedereen er mag zijn. De beperking van een ander zit vaak in je eigen hoofd…”

De Ruimte is een groene oase in het oostelijk deel van Flevoland. Hier vind je rust, ruimte, aardige mensen. Auke en Annemarie hebben geen seconde spijt gehad van hun beslissing, om het bedrijf van de vorige eigenaren over te nemen. Auke: ,,Wij zaten hele dagen achter de computer, we hadden geen tijd om te sporten. Op onze leeftijd kun je dan nog kiezen voor iets anders. Meer de lichamelijke uitdaging. Nou, die hebben we hier gevonden.”

Een mazzeltje: hun drie pubers konden ook prima wennen aan het totaal andere leven dan ze gewend waren. ,,Dat is wel heel fijn”, zegt Annemarie. ,,Het was spannend, maar nu zijn we blij dat we hebben gedaan. De rust die je hier ervaart aan je ogen en oren. En al die lieve, bijzondere mensen. We genieten elke dag.”