Voel je thuis in de Achterhoek!

De Achterhoek kan met recht het walhalla van de Hanzesteden worden genoemd. De steden Doesburg, Hattem en Zutphen als trekpleister. En met Deventer, Arnhem, Nijmegen en Elburg op geringe afstand, is er aan historie in én om de Achterhoek geen gebrek.

Elke Hanzestad heeft zijn eigen authentieke sfeer en charme. En dankzij de oude straatjes, monumentale panden en vele gezellige pleinen verveelt het nooit. Vergeet ook zeker Bronkhorst niet te bezoeken. Dit is dan wel geen Hanzestad, maar dit unieke kleinste stadje van Nederland is absoluut een bezoek waard. Het oeroude landschap is namelijk doordrenkt van routes die je te voet, te fiets, te paard, met scooter, skates, solex en zelfs per ezel kunt afleggen!

Ook voor eindeloze (bos)wandelingen door een prachtig heuvelachtig landschap moet je in de Achterhoek zijn. Vanaf de 4 Achterhoekse KGC campings loop je zo de boeren erven op, dwars door pittoreske dorpen, klimmend over glooiende heuvels en word je opgeslokt door eindeloze bossen. In de Achterhoek is er 12 duizend hectare aan bos!! Door het afwisselende coulisselandschap blijf je je verbazen over het veelzijdige decor. Met ruim 3.000 kilometer aan wandelroutes, zorgt de Achterhoek voor heel veel wandelgeluk. En ben je onderweg? Breng eens een bezoekje aan de wijngaarden in Vorden en Zelhem!

Wist je trouwens dat de Achterhoek is uitgeroepen tot het beste fietsgebied van Nederland? Ongetwijfeld dankzij de prachtige natuur, maar ook door het uitgebreide netwerk van fietsroutes. Onze favoriet, de 8 kastelen route, start in Vorden en brengt je langs het vroegere Nederland van jonkvrouwen en ridders. Een aanrader is ook Landgoed de Wiersse, zij hebben 16 hectare aan open tuinen en leuke doolhoven. Nog geen genoeg van de kastelen? Kasteel Ruurlo biedt een bijzonder decor voor de modern realistische kunst van Carel Willink.

Fietsen, wandelen, kastelen, tuinen, wijngaarden…. Onze kampeerders raken niet uitgekeken! En zelfs voor de hele vroege vogels is er genoeg te zien. Bij zonsopgang is de kans om eekhoorns, herten, fazanten en konijnen te bewonderen namelijk erg groot!

Kortom, wij voelen ons thuis in de Achterhoek. Jij ook?

Ga naar website »