Vrienden ontmoeten elkaar hier met de afwasborstel in de hand

Bas en Lotte

Op Camping Warnsborn gaat het er gemoedelijk aan toe. Bas en Lotte zwaaien er met veel plezier de scepter, dankbaar dat de ouders van Bas 17 jaar geleden van Limburg naar Arnhem vertrokken om een campingbedrijf te starten. ,,Voor die tijd hadden ze een champignonkwekerij”, lacht Bas, ,,daar heb ik er als kind heel wat van gegeten. Heerlijk.”

Nu is het campingleven leidend. Zowel Bas als Lotte besloot enkele jaren geleden het werk in de zorg vaarwel te zeggen en het avontuur aan te gaan. ,,De werkdruk in het ziekenhuis is heel erg hoog”, blikt Bas terug. ,,Vooral de administratieve taken nemen veel tijd in beslag. Te veel, vonden wij.”

Vandaar de switch. ,,Klopt, we werken hier ook hard, maar ervaren geen stress. We hebben een fijne, rustige doelgroep. Allemaal mensen die lekker komen genieten en goed met elkaar kunnen opschieten. Er zijn vriendschappen ontstaan aan de afwasbak, weet ik. Dat is toch leuk?”

En de patiënten van weleer? ,,Die missen we wel eens”, geeft Bas toe. ,,Het was vaak heel bevredigend en dankbaar werk. Maar dat is het hier ook. Lotte en ik hebben op Warnsborn echt onze plek gevonden.”