‘We wilden onze gasten rust, ruimte en natuur bieden. Dat is aardig gelukt…”

Maries

Camping & Chaletparc De Uitwijk in De Heen is een uitgelezen plek voor liefhebbers van absolute rust. Maar ook voor sportieve doeners. En vaak, zo herkent mede-eigenaar Maries van Nieuwenhuijzen zijn gasten, gaan die twee dingen prima samen. ,,Mensen komen bij ons om lekker te fietsen, wandelen, zwemmen, varen, vissen, golfen, kanoën, zeilen. Moet ik nog verder gaan? Dat kan allemaal van hieruit in de prachtige omgeving. Maar inderdaad, veel van onze gasten vinden het ook prima om heerlijk rustig bij hun caravan, camper of chalet te blijven. Helemaal goed. Iedereen moet op z’n eigen manier van ons complex genieten.”

Maries runt De Uitwijk samen met zijn broer Frans. Maries is de aangewezen man voor alle zaken die de camping aangaan, Frans floreert in de keuken van het pannenkoekenhuis. ,,Die ga je echt niet op de foto krijgen”, lacht Maries, gevraagd naar een ideale fotospot voor hem en zijn broer. ,,Frans heeft het hartstikke druk met het restaurant, die ga ik niet storen. Zet mij er maar op.”

Dat Frans het druk heeft laat zich raden. Op het zonnige terras en binnen in het sfeervolle restaurant is het een komen en gaan van eters. Niet alleen gasten van de camping, ook voorbijgangers. Maries: ,,In het dorp is niet veel gelegenheid om iets te eten, dus mensen die uit de omgeving komen, weten ons goed te vinden. Jaren geleden, toen dit nog een beginnende camping van onze ouders was, kregen we op een drukke dag misschien twintig mensen aan tafel. Ze hadden toen net een kleine kantine gebouwd. Nu zijn dat er makkelijk tweehonderd. Daarom zullen we Frans maar met rust laten…"

Rustige, fatsoenlijke mensen. Zo omschrijft Maries zijn gasten. En inderdaad, het mag dan druk zijn op het terras en op het campingterrein, je moet toch goed luisteren om het geroezemoes boven het fluiten van de vogeltjes uit te horen. ,,In het begin, toen we met de vergunning voor ons bedrijf bezig waren”, lacht Maries, ,,waren de mensen in het dorp bang voor een soort Renesse in hun achtertuin. Maar dat was nooit onze bedoeling. Rust, ruimte en natuur, dat wilden we onze gasten bieden. En dat is geloof ik aardig gelukt.”