Weer een uurtje dichterbij je vakantie!

Kun jij ook niet wachten tot je vakantie? Afgelopen nacht ben je er weer een stukje dichterbij gekomen! Vanwege de zomertijd is de klok toen namelijk een uur vooruit gesprongen. Dat betekent dat je niet alleen minder lang hoeft af te tellen tot je op vakantie gaat, maar biedt je ook de volgende voordelen als je binnenkort weer gaat kamperen:

Zomertijd: weer een uurtje dichterbij je vakantie!

Je blijft ’s avonds langer buiten

Het is het eerste wat je opvalt nadat de zomertijd is ingegaan: ’s avonds blijft het lekker lang licht. Dat zorgt ervoor dat je na het avondeten niet direct voor de televisie kruipt, maar liever nog even een wandeling maakt of in je tuin geniet van een betoverende zonsondergang.

Als je op een camping staat, heb je er zelfs nog meer voordeel van. Zeker op een Karaktervolle Groene Camping vind je een prachtige omgeving om in de lente en zomer te genieten van het buitenleven en samen de heerlijkste fietstochten of avondwandelingen te maken.

Ook je kinderen profiteren volop van de zomertijd tijdens een campingverblijf. Tot in de late uurtjes maken ze speelplaatsen onveilig en ravotten ze op de groene grasveldjes die dan net weer in volle bloei staan. Want ja; op vakantie zie je een beetje later opblijven door de vingers!

Je geniet van de koele buitenlucht

Normaal gesproken heeft de zomertijd ook een nadeel: het blijft langer licht en dus koelt de slaapkamer in je woning minder snel af. Dat betekent soms urenlang woelen, draaien en zweten voordat je de slaap eindelijk kunt vatten.

Op een camping heb je hier veel minder last van. De hitte blijft niet lang hangen zoals in de stad en de frisse avondlucht maakt het in je tent eerder te koel dan te warm. Volgens experts zijn dit zelfs de ideale omstandigheden om snel in slaap te vallen.

Ook als je in luxere accommodatie zoals een huurchalet of trekkershut verblijft, geniet je nog altijd van meer verkoeling dan thuis. Op Karaktervolle Groene Campings zijn de campingplaatsen groen omzoomd en is er hierdoor veel natuurlijke beschutting. Gooi ’s avonds de ramen open en voel de frisse campinglucht naar binnen stromen!

Je helpt het milieu een handje

Niet alleen voor ons mensen heeft de zomertijd voordelen, maar ook voor de natuur. Want in plaats van binnen met televisie en kunstlicht, zitten we ’s avonds met zijn allen buiten en besparen we veel energie. Bijkomend voordeel: ook je energierekening valt hierdoor lager uit. Zo houd je weer meer geld over om binnenkort te gaan kamperen!

Weet jij trouwens al waar je dat gaat doen? Op de KGC-campings verwelkomen wij je hoe dan ook met open armen. Op onze campings geniet je van de mooiste natuur, een familiaire sfeer en comfortabel verblijf dankzij moderne faciliteiten. Daar blijf je ’s avonds graag een uurtje langer voor op. Met ingang van de zomertijd is het kampeerseizoen wat ons betreft dan ook écht begonnen!