‘Wij gaan echt niet met die jongens in een vliegtuig naar de zon zitten’

Hessel

,,Je loopt hier zo het bos in, letterlijk om de hoek. De jongens kunnen hutten bouwen, er zijn speeltuintjes op alle velden en ze kunnen niet verdwalen. Geweldig toch, zo buiten vakantie vieren?”

Monique en Hessel zijn met hun zoontjes Jens en Wout neergestreken op De Berken. Ze logeren in een grote tent, beleven elk moment van de dag het echte kampeergevoel. ,,We hebben het wel eens in een huisje geprobeerd”, zegt Hessel, ,,maar dat vonden we te luxe. We willen echt kamperen en dat kan hier. En als het al eens slecht weer is, dan kunnen we eventueel met Jens en Wout naar de binnenspeeltuin van de camping. Vinden ze ook hartstikke leuk!”

Ze hadden al eens op De Berken gelogeerd, een paar jaar geleden. Nu zijn ze dus terug. ,,We hebben helemaal geen zin om met de jongens in een vliegtuig naar de zon te gaan zitten”, zegt Mo. ,,Nederland is ook leuk, dat zie je hier. En het regent nooit de hele dag. En dan nog, als het nat is, trekken we onze laarzen aan. Die hebben we niet voor niets bij ons.”