'Wij zijn verslingerd aan Camping de Berken'

Chris en Ine

Judith is met zoontje Duuk op bezoek bij haar ouders, Chris en Ine. Het stel heeft De Berken acht jaar geleden ontdekt en is eraan verslingerd geraakt. Zo’n mooie camping, met overal speeltuintjes voor de kinderen, dat was precies wat we zochten”, zegt Ine. ,,Duuk vindt het prachtig, met hem hoeven we echt niet ver weg te gaan.”

De familie zit lekker te babbelen voor de caravan. Het is geen tropische dag, maar het is droog. En daar zijn ze al tevreden mee. En Duuk? Die is even niet te vinden, maar het vermoeden bestaat dat hij niet met brandschone kleren weer zal opduiken. ,,Kijk, daar heb je mijn mannetje”, zegt Judith liefkozend, als haar kleine vriend de hoek om wandelt. ,,Hij heeft vast gehoord dat we bezoek hebben. En daar hoort een taartje bij.”

De kleine man heeft inderdaad een taart bij zich. Maar dan wel eentje van zand. En er zit nog veel meer zand in zijn haar, op zijn shirt en zijn broek. ,,Dat wordt wassen”, zegt Judith lachend. ,,geeft niks, hoort erbij.”

En Chris en Ine? Die spelen hun rol van opa en oma met verve. Eerst even koffie, dan misschien nog een stukje fietsen en vervolgens aanschuiven aan het diner, dat door Judith wordt gemaakt. Het is haar hobby, moeder Ine doet graag een stapje opzij. Heerlijk, dat campingleven…