Wim en Janneke, al vele jaren het gezicht van Camping Meistershof

Er was eens… Zo kunnen we dit verhaal zeker beginnen! Want toen boer Klaassen in 1958 op het idee kwam een plekje te gaan verhuren aan een toerist, had hij geen flauw idee wat er zich over 60 jaar op diezelfde plek allemaal zou afspelen.

Want de mooie locatie in het piepkleine Lheebroek, vlakbij een heel erg mooi natuurgebied, beviel die eerste toerist wel. En zo kon het gebeuren dat er al snel meer liefhebbers waren die graag hun vakantie in dit karakteristieke boerendorpje wilden doorbrengen. Door de jaren heen is er één ding amper veranderd; het karakter van dat piepkleine boerendorpje.

Wat is er in de loop van de jaren wel veranderd?
Het aantal toeristen groeit gestaag. En daarom kwamen er steeds meer kampeerplaatsen bij. Ook het schuurtje werd omgebouwd tot een comfortabele groepsaccommodatie. Een hoogtepunt in de groei was absoluut de aanleg van een fantastisch ecologisch toiletgebouw. Ook de toewijzing van de status van Nationaal Park gaf een enorme impuls aan de omgeving en de camping.

Nu, 60 jaar later, kunnen we zeggen dat het idee van boer Klaassen niet zo slecht was.

Wat is het leuke aan het beroep van campingeigenaar?
“Eigenlijk is camping eigenaar geen beroep voor ons maar meer een manier van leven. Hard werken, maar het biedt ook vrijheid. Veel verschillende gasten. Nooit saai. Elke dag een nieuwe uitdaging.”

Hoe komt jullie camping aan deze naam?
De opa van Wim stond in de omgeving bekend als een wijs man. Mensen gingen naar hem toe voor raad. Ze noemden hem de meister (Drents voor de meester). Opa was ook boer. De gasten kamperen nu op het land/de hof van de meister/meester. De meister zijn hof = Meistershof

Wat is jullie geheime favoriete plekje op de camping?
Zoals dat gaat bij favoriete plekjes, is dat het vaak niet lang geheim blijft. Wim en Janneke genieten echter nog iedere dag van het veld bij de vijver. “Prachtig uitzicht op de natuurlijke “vijver” zonder water maar vol bloemen, vogels en vlinders.”

Als jullie camping een gerecht zou zijn, welke zou dat dan zijn?
“Dit vinden we een hele lastige vraag. Smaken verschillen. We zijn het er wel over eens dat onze camping zeker een gerecht in een restaurant met een Michelinster zou zijn.”

Wat was DE gebeurtenis van 2018?
De gebeurtenis van 2018 was toch wel het 60-jarig jubileum. “We zijn al 60 jaar een familiebedrijf dat nog steeds mee gaat met de tijd.”

Wat is jullie eigen kampeerdroom?
Wim en Janneke kamperen ook graag, maar als zij met vakantie kunnen (periode november/maart) is kamperen in Nederland/Europa niet meer zo aantrekkelijk. Daarom reizen ze graag. “Als wij over wat meer vrije tijd zouden beschikken in mei/juni zouden wij graag nog eens een rondreis door Europa maken. Nederland, Duitsland, Scandinavië.”

Ga naar website »