‘Wow, pas op! Een haai in het zwembad!’

Pieter en Nola

Een jongedame in het water, een vervaarlijk uitziende haai, een stoere jongeman met een pistool. Met een beetje fantasie zou je in het zwembad van De Eelerberg een scene uit de klassieke film Jaws herkennen. Maar gelukkig is het allemaal een stuk minder gevaarlijk en eng. Broer en zus Pieter en Nola zitten elkaar goedmoedig achterna en ze kunnen er geen genoeg van krijgen. De haai is van plastic en uit het pistool komt alleen water. Niks aan de hand. ,,Ze zijn gek op het zwembad en kunnen het prima met elkaar vinden”, zegt moeder Kim, die met vader Arie geniet van de rust op de camping.

Toen ze op Google naar natuurcampings zochten, kwamen Kim en Arie bijna vanzelfsprekend op De Eelerberg terecht. ,,Wij zijn niet van de drukte”, zegt Arie. ,,We hebben veel liever de natuur om ons heen. Nou,  daar hoef je hier niet lang naar te zoeken. Als je de camping afloopt, stap je zo het bos in.”

Ze staan op de camping met een grote vouwwagen. Alle vier een vast bed, wat heeft een mens nog meer nodig? ,,Een beetje schaduw op de plek”, zegt Kim, ,,en zelfs dat hebben we. Als de kinderen aan het spelen zijn, zakken wij hier lekker weg in de rustmodus.”

,,We gaan er wel eens op uit hoor”, zegt Arie, ,,maar daar stemmen we over. Als er drie geen zin hebben om weg te gaan, dan blijven we hier. En waarom ook niet? De camping is fantastisch, de beheerders zijn geweldig, ik zou geen minpuntje kunnen bedenken.”

Ondertussen schuifelen Pieter en Nola alweer een beetje ongeduldig op hun plek. Leuk, zo’n interview, maar ze willen naar het zwembad. Geef ze eens ongelijk…