Zelfs als het hier helemaal vol staat, is het nog heerlijk rustig.

Kees en Gea

Er zijn van die mensen waar je ‘het’ gewoon niet aan ziet. Neem nou Kees en Gea. De twee staan met de fiets in de hand klaar om een eind te gaan fietsen en een klein drankje te kopen voor hun 49ste trouwdag. Pardon, maar dan zijn jullie wel heel erg jong getrouwd, merken we verbaasd op. ,,Laten we het daar maar op houden”, lacht Kees. ,,Enne, het is nog geen 50, hoor. We weten nog niet of we daar iets bijzonders voor gaan doen. Misschien gaan we wel uit elkaar.”

Het is maar goed dat hij er zelf om lacht en dat wij erbij zijn, want Gea kijkt haar man aan met een blik van ‘Jij komt straks aan de beurt’. Maar het gaat allemaal in goede harmonie; Kees en Gea gaan die 50 trouwjaren gemakkelijk halen.

Het stel woont op de Hondsrug, vertelt Kees, aan de oude spoorlijn van Assen naar Stadskanaal. ,,We hebben een grote tuin en daar is Gea altijd in bezig.” Maar waarom dan naar een camping, vragen we ons hardop af. ,,Toen we vorig jaar een caravan kochten, zochten we in Nederland een rustige plek waar we konden staan”, zegt Gea. ,,En toen we hier kwamen, waren we meteen enthousiast. Het is hier zo mooi. Zelfs als het vol staat, is het nog rustig. En wat wij heel erg waarderen, is het eigen sanitair. Dat is hier geweldig geregeld.”

En niet onbelangrijk: de hond mag hier ook zijn. ,,Dat is fijn”, zegt Kees. ,,Hij heet Buick en hij is een Duitse staander van veertien. Nou ja, staander, hij ligt meer dan hij staat.”

Weer die aanstekelijke lach. En inderdaad, Buick wekt geen al te actieve indruk. Als hij met de baasjes op de foto mag, gaat de lobbes er lekker bij liggen, met een blik van ‘Als jullie klaar zijn, merk ik het wel’. Ze zijn gek op elkaar. Alle drie. En dat is mooi om te zien.