‘Zo’n happy hour, verschrikkelijk vinden wij dat’

Diny en Piet

Diny en Piet zijn op doorreis. Niet naar een andere camping, maar naar het Ziggo Dome in Amsterdam. ,,We zijn zestig jaar getrouwd en gaan met de kinderen naar het Cirque du Soleil. Op deze camping zijn we voor de eerste keer en het bevalt tot nu toe prima.”

In vroeger dagen toerde het stel door heel Europa. Van Lissabon tot Dubrovnik. Van Frankrijk tot de Noordkaap. ,,We zijn eigenlijk alleen nooit op IJsland geweest”, zegt Piet. ,,Dat zal er ook wel niet van komen.”

Diny is blij met de voorzieningen op ’t Meulenbrugge. ,,Het hoeft allemaal niet zo luxe te zijn, maar je moet wel lekker kunnen douchen en de afwas kunnen doen. Dat doet Piet niet, nee.”

De omgeving krijgt ook een vette voldoende van Diny en Piet. ,,Je hebt hier een acht kastelenroute”, zegt Diny. Gisteren hebben we nog een stuk gefietst, dat is heerlijk.”

En het leven in een caravan, wat is daar voor Diny en Piet aantrekkelijk aan? ,,Je hoeft niks af te spreken, je kan gaan en staan waar je wilt. En allemaal in je eigen ritme. Een beetje zoals die mensen in dat programma We zijn er bijna. Maar dan anders. Die groep hebben we eens gezien, maar daar moet je niet naast komen te staan. Wat een herrie. Zo’n happy hour, verschrikkelijk vinden wij dat.”