Rustiek kamperen

Rustiek kamperen in eigen land?

Kies voor een Karaktervolle Groene Camping en ervaar een heerlijk campinggevoel in een informele, persoonlijke sfeer. Rustiek kamperen in een prachtige locatie in de natuur, genieten van de rust en de gezelligheid. Weg van de drukte van alledag.

Wat is rustiek kamperen?

De meningen verschillen over wat rustiek kamperen nu eigenlijk is. Wat voor de één rustiek is, hoeft voor de ander niet zo te zijn. Over het algemeen worden meestal de volgende aspecten aan rustiek kamperen gekoppeld:

  • Een informele sfeer
  • Een natuurlijke ligging
  • Kleinschalig
  • Rustig en groen

De Karaktervolle Groene Campings passen perfect in dit plaatje. Een beperkt aantal kleinschalige campings zijn zorgvuldig geselecteerd vanwege hun oppervlakte en rustige karakter en zijn aangesloten bij de “Karaktervolle Groene Campings”.

Hoog gekwalificeerde rustieke campings

Karaktervolle Groene Campings zijn hoog gekwalificeerd en moeten voldoen aan de eisen die de ANWB en RECRON stellen. Ze liggen verspreid door Nederland, altijd op een plek waar de natuur nog de baas is.

De voorzieningen zijn uitstekend en schoon. De persoonlijke service van de altijd aanwezige gastvrouw of gastheer geeft onze gasten een gevoel van “thuiskomen”.

Waar vindt u onze campings in Nederland?

Er zijn campings van de KGC waar u rustiek kunt kamperen in de meeste provincies in Nederland: Groningen, Friesland, Drenthe, OverijsselGelderlandFlevolandUtrecht, ZeelandNoord-Brabant en Limburg.

Ontdek het zelf

Veel mensen hebben dit fijne kampeergevoel al ontdekt. Daarom is het verstandig in een drukke periode vooraf te bellen, want het maximum aantal plaatsen wordt niet overschreden. Blader door de KGC natuurcampings voor meer informatie over rustiek kamperen. Een leuke rustieke camping ontdekt? Neem contact op met de betreffende camping om te reserveren. Vraag gerust de gratis brochure aan om op uw gemak thuis de campings door te bladeren.