Rustige campings Nederland

Genieten van rust, ruimte, gastvrijheid en prachtige natuur: dat kan op een van onze Karaktervolle Groene Campings. Bij KGC (Karaktervolle Groene Campings) zijn er 22 rustige campings in Nederland aangesloten. Bij onze KGC campings staat gastvrijheid en persoonlijke aandacht hoog in het vaandel. Dus, vier jij het liefst vakantie op rustige campings in Nederland waar je omringd bent door natuur? Ontdek dan welke KGC camping het beste bij jou past.

Bosrijke omgeving

Weg zijn van de drukte, genieten van het geluid van ritselende bladeren en de fijne geur van de bomen. Dat is wat kamperen in een bosrijke omgeving zo fijn maakt. Veel van onze KGC campings liggen in het bos. Op deze campings zijn er talloze avontuurlijke activiteiten te doen. Ga wandelen, fietsen, vogels kijken of hutten bouwen. Ontdek welke bosrijke camping het beste bij jou past!

Campings in een bosrijke omgeving

Aan het water/bij rivier

Waterliefhebbers opgelet. Er zijn 10 KGC campings die aan het water/bij een rivier gelegen zijn. Dus, houd je van zwemmen, vissen, kanoën of kajakken? Er is een camping die bij jouw wensen past. Klinkt dit te actief? Plof dan gewoon lekker met je campingstoel neer aan het water. Geniet bij onze campings aan een rivier van het weidse uitzicht en de talloze bootjes die voorbij varen.

Campings aan het water/bij rivier

Kamperen zonder kinderen

Op een camping zonder kinderen geniet je van rust en stilte. Alle voorzieningen en activiteiten zijn gericht op volwassenen en je hebt hier geen last van spelende kinderen. Camping de Drie Provincien en Landschapscamping de Graspol richten zich volledig op volwassenen. Er zijn hier geen faciliteiten voor kinderen. Beide campings liggen midden in de natuur en zijn een oase voor natuur-, wandel- en fietsliefhebbers: droomplekken voor vakantiegangers die écht van rust houden. 

Campings zonder kinderen

Camping de bovenberg
Uitwijk 3
Eelerberg 1

Met je eigen kampeermiddel

Kamperen op een van onze rustige campings in Nederland kan met je eigen kampeermiddel of in een huuraccommodatie. Heb je een eigen kampeermiddel? Kies dan een plekje op een groot veld met speeltuin, of juist een plekje met veel ruimte en privacy. Wil je een keer ervaren hoe het is om écht te kamperen in de natuur? Kies dan een plekje in een bos zonder stroom.

Voor kinderen, honden en meer

Ben jij op zoek naar rustige campings in Nederland, maar ben je ook benieuwd of deze camping ook geschikt is voor kinderen? Of gaat je hond mee op vakantie? Per vakantiewens zijn er verschillende rustige campings in Nederland te boeken.

Vind jouw favoriete camping

Genoeg keuze, maar één ding is zeker: al onze KGC campings zijn rustige campings in Nederland. Zoek via de website welke camping aan jouw wensen voldoet.

Zoek rustige campings in Nederland

Kamperen met comfort

Heb je geen eigen kampeermiddel of heb je liever wat meer comfort tijdens een verblijf op de camping? Op veel van onze KGC campings zijn er comfortabele accommodaties te huur. Van een basic trekkershut tot aan een luxe lodge: het kan allemaal. 

Bovenberg 2022 klein 84

Google review Camping Zuid Ginkel - Rita van der Steen
'Wat een prachtige camping en heel mooi schoon sanitair, hele leuke eigenaren en heerlijke verse broodjes elke morgen.
Zo fijn fietsen daar en aan de overkant waren de luchtlandingen, top!'

Gastverhalen

Benieuwd naar vakantiegangers die voor jou op vakantie gingen? Je leest hier hoe zij het ervaren hebben!