Voor ondernemers

Ben je een campingeigenaar en heb je interesse je aan te sluiten bij KGC?

Is jouw camping ook groen en karaktervol? Wellicht kom je dan in aanmerking voor een plek bij KGC. KGC zorgt voor een overzicht van campings die aan bepaalde voorwaarden voldoen. Is jouw camping bijvoorbeeld prachtig gelegen aan het bos en of aan het water? Kun je op jouw camping de natuur écht beleven? Bekijk hieronder de voorwaarden en meld je aan als officiële Karaktervolle Groene Camping.

Wat maakt een camping een échte karaktervolle groene camping?
Een karaktervolle groene camping bevindt zich op een plek waar je de natuur écht kunt beleven. Het is een camping die gelegen is in de nabijheid van bos of van water. Beide kan natuurlijk ook!

Jouw camping is een rustige, kleinschalige camping. De grootte van de camping maakt niet uit. De KGC-campings variëren qua grootte van circa 40 tot 200 plaatsen. Het is belangrijk dat gastvrijheid en persoonlijke aandacht centraal staan. Op jouw camping er is geen massatoerisme, maar uitstekend gastheerschap.

Een aantal praktische voorwaarden

  • Jouw camping voldoet aan de voorwaarden van RECRON en je hebt hier een lidmaatschap
  • Je bent geen lid van SVR, Vekabo of andere soortgelijke promotionele verenigingen
  • Jouw camping bevat minimaal 50% toeristische plaatsen en maximaal 50% overige plaatsen (jaar- en seizoensplaatsen). Is jouw doel om 60% toerist- en 40% overige plaatsen te creëren? Nog beter!

Op de homepagina van jouw website krijg je een logo van KGC en een linkje naar de andere KGC-campings. Zo bouwen we samen aan een steeds groter en beter netwerk!

Uiteraard is een positieve instelling tegenover collega-campings die zijn aangesloten bij KGC erg belangrijk. KGC zal gedurende het jaar op enkele campingbeurzen aanwezig zijn. We kunnen je vragen om aanwezig te zijn om samen met ons KGC en jouw camping te promoten.

Past jouw camping bij KGC? Meld je dan nu aan via onderstaand formulier.

Contact

Heb je vragen over bovenstaande informatie? Mail ons dan via bestuur@kgc.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Deze site is beveiligd met reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.